Monday, May 21, 2012

TUTORIAL MEMBUAT AYAT BERKELIP

mula2 taip ayat seperti biasa
cth :- tekoyong itu sangat lambat

bagaimana mahu membuat ayat 'tekoyong itu sangat lambat' berkelip-kelip adalah dengan menambahkan kod html pada permulaan dan akhir ayat

seperti ini yer
<blink> tekoyong itu sangat lambat </blink>

nanti akan jadi sebegini

tekoyong itu sangat lambat

mudah sajakan

**********

catitan Bui
tapi malangnya,tutorial ayat berkelip ini hanya akan jadi jika anda menggunakan browser Mozilla Firefox..kalau guna chrome atau IE,statik jer ayat tu..huhu

2 comments:

Deqla manjew said...

kak bui, deqla nk tanya ni. kalo kite nk update entri psl tutorial kenapa eh x nmpk pun kod tutorial bila kite preview? atau nnti bila dah publish baru nmpk?? deqla byk kali try buat tutorial tp x jadi..nk buat pun sbb ada yg bertanya..

Bui Junaidi said...

MINTA MAAF DEQLA,KAK BUI TAK BERAPA ARIF TENTANG TU..