Thursday, February 7, 2013

Cara Follow Melalui Email

yuhuuuu..yabedabeduuu..^_^
tetiba dapat hidayah lah ni sebab tu update blog
bukan apa,nak buat tuto ni kena banyak masa
tak boleh hurry-hurry nanti x jadi..


kali ni bui nak ajar macam mana nak letak widget kat atas tu (gambar)
iaitu FOLLOW BY EMAIL
yang mana setiap kali kita tulis entry dan publish pembaca blog kita yang telah men'subscribe' akan mendapat update terus ke dalam inbox email mereka..wow..ini osem ok..hihihi

ok,tanpa membuang masa jom bertutorial


mula2 korang pergi ke DASHBOARD > LAYOUT > ADD A WIDGET
korang pilih Follow By Email (tengok gambar)



bui dah buat sebab tu keluar perkataan Already Added tu
yang belum buat akan ada tanda +,klik jer tanda tu k
lepas tu korang drag ler widget tu kemana2 yang korang nak letak
jangan lupa SAVE..dah siap..simple kan..


p/s:sudi2 lah kiranya follow blog bui by email yer..maceh..^_^



1 comment:

Deqla manjew said...

nk ke dorg cam tu? sekali penuh inbox..haha