Friday, June 10, 2011

TUTORIAL BLOCKQUOTE

mula2 pergi ke
DASHBOARD > DESIGN > EDIT HTML

tandakan
EXPAND WIDGET TEMPLATES

cari kod
]]></b:skin>
copy kod di bawah ni
.post blockquote { background-image:url(URL IMEJ); -moz-border-radius-topleft: 10px; -moz-border-radius-bottomright: 10px; padding: 6px; Border: 3px solid #000000; margin:1em 20px; }
paste diatas kod  
]]></b:skin>

seperti ni yer
.post blockquote { background-image:url(URL IMEJ); -moz-border-radius-topleft: 10px; -moz-border-radius-bottomright: 10px; padding: 6px; Border: 3px solid #000000; margin:1em 20px; }
]]></b:skin>

preview dulu,kalau puas hati boleh save..

********** 

catitan Bui
URL IMEJ - boleh cari kat SINI
#000000tukar warna border kat SINI 

7 comments:

Nisa Greennnpanda said...

owh..camtue rupenye, xtau lak sblum nie.. hihi~..

deqla manjew said...

slm..da try buat tp x brape berkenan..lebeh ske yg garisan putus2 atau yg x tebal sgt mcm blog kamu, bole tlg ajarkan x camne nk wat...?

Bui Junaidi said...

untuk itu awak cuma tukar perkataan solid tu kepada dashed atau dotted

3px tu ketebalan garisan,awak boleh adjust dia letak 1px,2px atau lebih,ikut selera masing2..

deqla manjew said...

owhhh..gitu..tp url imej dan utk plh kaler sy x bole nk bkk link tu..sbb kat opis nih kena blocked...

Bui Junaidi said...

o,yeker..balik rumah leh try lagi..hehe

deqla manjew said...

hihi...yup...wat masa nih guna kaler itam tu dulu..mekaseh yer... :)

deqla manjew said...

alhamdulillah da cantek blockquote sy..tengs utk tunjuk ajar.. =)