Tuesday, May 14, 2013

Hover Stylo Part #1

nak hover yang stylo macam saya tak?cuba korang halakan cursor dekat mana2 link dalam blog tuto saya ni..ha,stylo kan..tak stylo? takperlah..hehe


oklah,tanpa membuang masa jom belajar..kalau tak nak takper..ni bagi yang nak jer..


mula2 g
DASHBOARD > TEMPLATE > EDIT HTML


cari kod ini
a:hover {

gantikan kod dibawah kod tadi dengan kod ini

color:#fff;
 text-shadow:
    0px 1px 0px #D8133D,
    0px 0px 3px #D8133D,
    0px 0px 5px #e06c1f,
    0px 0px 30px #e06c1f,
    0px 3px 50px #e06c1f;

seperti ini yer

a:hover {
color:#fff;
 text-shadow:
    0px 1px 0px #D8133D,
    0px 0px 3px #D8133D,
    0px 0px 5px #e06c1f,
    0px 0px 30px #e06c1f,
    0px 3px 50px #e06c1f;


yang saya merah kan tu, korang boleh tukar warna ikut selera masing2..kalau tak nak tukar pun tak apa..preview dulu, kalau takder apa2 error boleh save..selamat berhover stylo yang baru yer..eh?

3 comments:

Deqla Manjew said...

wahh cantiknye kak.. nnti la deqla nk try.. hihi.. thanks... =)

boni kacak said...

hehehe.. memang agak stylo mylo..hehehe

nuyui a.k.a miss YUI said...

cntiknya..nanti yui try..