Thursday, October 25, 2012

Cara Nak Buat Ayat Bawah Entry


entry ini bui copy dari SINI..^_^


gara2 entry simpel (simpel la sangat kan..^_^) semalam,ada beberapa blogger tanya macam mana nak buat ayat tu 


ala..entry ini  TESTING 1,2,3


so kalau korang tengok bahagian komen SYIELA , MRS VELENTINE , DEQLA MANJEW , KNIEDAZ  , SHIMA dan CIK NANA bertanya macam mana nak buat..


ala senang banget itu ibuk2..^_^..follow jer step2 dibawah ok


mula2 g SETTING > POSTS AND COMMENTS


tengok bahagian post template..ada kotak kosong kan..? tengok gambar kat bawah




so,dekat kotak kosong tu korang taip  jer pape ayat yang korang suker..nanti setiap kali buat entry takyah susah2 taip,otomatik ayat tu akan tercongok siap2 dekat situ..bolehlah jimat masa kan


pastu..jangan sesekali lupa SAVE SETTING, kalau tak save confem la x jadi..


senangkan..so,g try sekarang..^_^..

4 comments:

Anonymous said...

Thank you for being our teacher on this subject matter. I enjoyed your own article quite definitely and most of all enjoyed the way in which you handled the aspect I widely known as controversial. You happen to be always quite kind towards readers like me and help me in my life. Thank you.

Anonymous said...

wow, this one is good, gonna use for another sport but i think it'll be just as good, BIG thanks :)

GIFFARINE said...

ermm...saja nak share dan kongsikan manfaat ni bersama
sy ada guna satu system top up yg boleh jimat duit top up sepanjang hidup
cnth sy nak top up celcom rm10 hanya perlu bayar rm9.50 setiap kali top up,utk maklumat lanjut boleh lihat di link ni
http://www.zmeasymobile.blogspot.com/

Cik Ummi said...

kak buiii,
hai :)

nak tanya, kalau saya nak taruk macam ni, adakah ia akan effect entry yg lama2..?

sbb entry lama2 sampai sekarang, sy akan bubuh 'Assalamualaikum' tu. So, taknak lah benda ni jd double .. huhu

p/s: law akk da bg jwpn, tell me kat sayacikummi.blogspot.com na? :) thanks.

p/s/s: slmt berpuasa kak bui :*