Monday, November 12, 2012

Cara Letak Link Blog Lain Ke Blog Sendiri

tuto ni khas bui buat untuk blogger2 baru yang baru2 nak berjinak2 dengan dunia blog ni..nampak mudah bagi yang dah tau,tapi akan nampak susah bagi yang tidak tau..

ok,kita mula belajar


mula2 g DASHBOARD > LAYOUT > ADD A GADGET (rujuk gambar)



pastu korang pilih Blog List (scroll bawah sampai jumpa ea)



dah tekan tanda + tu nanti akan keluar page macam ni


korang klik Add a blog to your list nanti akan keluar pula page ini


dekat kotak biru tu korang letaklah link blog yang korang suka,contohnya..



dah letak link, korang klik Add,pastu Save..kalau nak letak blog yang lain jugak,jangan save dulu..Add banyak2 sampai 10 blog ker,pastu baru Save..


bila korang Save,dekat layout korang akan ader keluar link blog yang korang dah save tadi..oh,ya tajuk My Blog List tu korang boleh tukar ikut suka hati masing2 yer


ok,siap sudah..^_^

2 comments:

kasihredha said...

salam adik angkatttt...hug2

Dulu2 anak akak yg tolong buat ni unk akak :)

Nur Balqis Qahira said...

Terima kasih atas perkongsian ini..sangat2 membantu..

http://nurbalqisqahira.blogspot.com/