Wednesday, April 4, 2012

Tutorial Letak Fan Page Facebook Dalam Blog

ok,tadi dah belajar TUTORIAL BUAT FAN PAGE FACEBOOK kan..sekarang kita belajar macam mana nak letak fan page facebook dalam blog pulak..jom..

mula2 bukak fan page korang dekat facebook tu
klik Manage pastu klik Edit Page (tengok gambar)


dah klik,nanti akan keluar macam ni


 korang klik pada Resources..akan keluar pulak macam ni



korang pilihlah Use Social Plugins tu yer..
nanti akan keluar pelbagai pilihan..korang pilihlah LIKE BOX

dah tu akan keluar pulak box macam ni..korang isikan url fan page korang yer


contoh url (bui pinjam Cik Pip punya url)
https://www.facebook.com/wanitacollection
lepas tu korang editlah like box tu ikut kesesuaian blog masing2..
dah puas hati baru klik Get Code..

PENTING!!!
sila klik IFRAME dan copy kod itu tadi dan paste kan dalam blog
(sila tengok gambar)


seperti biasa,
design > add gadget > html/java script

dan copy kod di atas tadi tu dalam ruang kosong html/java script tadi..

preview dulu,kalau puas hati bolehlah save..DONE!!

sekian,terima kasih..hehehe


psstt : bui ada buat LIKE BOX ni dekat INI BLOG BUI

6 comments:

Aeny Minniey said...

terima kasih bui .
tutorial ni bagus sgt , singgah ah kat blog aeny ya ! :)

Dian Akulah Sindarela said...

Good job'

haryati mat yasim said...

Oyeah..yati dah berjaya...thanks.dh lama dh dok try..akhirnya hrni boleh gak.. jom singgah blog yati pula.tp dlm progress lagi la.http://yatiyue.blogspot.com/

Nabeel Fikree said...

Thanks ye! Menjadi :)

heirizalieyana said...

yana belajar tutorial kt blog kak bui

haryati mat yasim said...

Betul2..blog kak bui sgt2 membantu...thank u so much dear...