Tuesday, October 11, 2011

TUTORIAL POPULAR POSTS BERSAMA JUMLAH KOMEN

mula2 pergi ke
DASHBOARD > DESIGN > ADD A GADGET > HTML/JAVA SCRIPT

copy kod ini dan paste pada ruangan kosong html tadi
<ul>
<script language='javascript'>
aBold = false;
numposts=1000;
maxshowresult=5;
home_page = "URL BLOG";
</script>
<script src='https://sites.google.com/site/unwanted86/javascript/unwanted86-popularpost.js' type='text/javascript'></script>
</ul><br/>

<small><a href="http://tutorialuntukblog.blogspot.com/2010/08/letak-widget-popular-post-dalam-blog.html" target="_blank"/>Get this widget here </a></small> 

URL BLOG - letak url blog anda sendiri
cth :- http://tutorialblogbersamabui.blogspot.com/

kod ini boleh didelete sekiranya ada tidak mahu perkataan 'Get this widget here' turut dipaparkan
<small><a href="http://tutorialuntukblog.blogspot.com/2010/08/letak-widget-popular-post-dalam-blog.html" target="_blank"/>Get this widget here </a></small> 

preview,kalau puas hati boleh save


**********


catitan Bui
widget ini diletak bertujuan untuk melihat entri yang paling banyak pengunjung komen
kredit kepada Unwanted86 untuk tutorial ni

3 comments:

Nisa Greennnpanda said...

thanks Bui... nnti bile sy free, sy nk wat gak la, hehe..

deqla manjew said...

dah try tp x jadi..

Bui Junaidi said...

aie..tak jadi..tengok tanda " tu jgn ada dabel..